sobota 23. února 2008

Proof-smrt

Člen skupiny D12 a pravá ruka Eminema - Proof byl dne 11.dubna v ranních hodinách zastřelen v Detroitu, Michigan
Proof, narozený DeShaun Holton, byl zavražděn v klubu Triple C kolem 4:30 ráno a další muž byl vážně zraněn - oba střelbou do hlavy.
Policie nechce zatím oficálně sdělit žádná jména, protože vše je intenzivně vyšetřováno. Sgt. Omar Feliciano řekl pro server AllHipHop.com toto: "Jeden muž, 32 let (Proof), byl odvezen do nemocnice Holy Cross, kde později podlehl zraněním (2 rány zezadu do hlavy). Druhý muž, 35 let, byl odvezen do nemocnice Saint John's, kde je v kritickém stavu.
Určité zdroje tvrdí, že druhý muž byl identifikován jako Von Carlisle - tedy další člen D12 - Kuniva, jsou ale zmínky i tom, že by druhým mužem mohl být Bizzare.
Vyšetřovatelé tento incident spojují s RayemBenzinem, který byl spatřen při útěku krátce před incidentem. Tyto informace jsou ale neoficiální a tudíž nedůvěryhodné.
V klubu byl ten den i DJDeadly Techniques, který řekl: "Pařili jsme s Proofem asi hodinu. Proof měl výbornou náladu, každému kupoval pití a dokonce i mě koupil láhev šampaňského. Proof mi říkal o novém obchodu mezi jeho labelem a Warner Bros. a byl velice spokojen s tím, jak se mu daří v jeho kariéře. Pak jsem bohužel musel odejít, bylo to asi v 2:30 a bylo to naposled, co jsem viděl Proofa."
Zatím se ani neví, zda byl Proof zavražděn v rámci stále stoupající Detroitské Hip-Hopové války. V prosinci byl také do hlavy střelen Eminemův chráněnec Obie Trice. Podle Michiganské policie jel v noci Obie Trice se svou přítelkyní po Detroitské dálnici, když se najednou přiblížilo další auto a začala střelba. Trice byl střelen do hlavy, ale naštěstí ještě stačil zastavit u exitu, kde jeho přítelkyně přivolala pomoc a nejspíš mu tím i zachránila život.
V loni v dubnu byl navíc zastřelen nadějný raper Blade Icewood. Icewood seděl ve svém stříbrném Range Roveru u myčky aut, když se najednou začalo z projíždějícího auta střílet. Icewood zůstal mrtvý na místě, zatímco střelec stačil rychle ujet.
Rapper Proof (aka Derty Harry) byl v labelu superhvězdy Eminema - v Shady Records, kde byl členem platinové skupiny D12.
Skupina, jejíž členy jsou Eminem, Kon Artis, Proof (R.I.P.), Swifty McVay a Bizzare, debutovala v roce 2001 albem "Devils Night". V roce 2004 pak následovalo album "D12 World" s hitem "My Band".
Proof nahrál před D12 album "I Miss The Hip Hop Shop" a později na úspěch skupiny navázal solovým albem v roce 2005 "Searching for Jerry Garcia", které už vydal pod vlastním labelem Iron Fist Recordings.
Proof byl velice vlivná postava v Detroitské rap-scéně, kde pořádal legendární Battle (známé třeba z filmu 8 Mile). Ve filmu 8 Mile ztělesnil Mekhi Phifer postavu Proofa pod jménem "Lil Tic"

Žádné komentáře: