sobota 23. února 2008

G-Unit records

Ve veleúspěšném roce 2003, kdy 50 Cent vydal svůj debut Get Rich or Die Tryin' a zároveň se stal jedním z nejžádanějších rapperů planety, byl otevřen i jeho vlastní label G-Unit Records (podle názvu crew).

Už při natáčení videoklipu In Da Club na konci roku 2002 hovořil 50 Cent na toto téma s Dr. Dre, ale až onen úspěch v roce 2003 nastartoval v té době ještě neznámý label, ze kterého se poté stalo hiphopové impérium.

Se sídlem v New Yorku tedy vznikl label, který za pomocí společností Interscope Records (pouze v USA) a Polydor Records (mimo USA) distribuuje svá alba a jehož mateřskou společností je Universal Music Group.

Jako první interpret byl nabrán nováček The Game a původní členové crew. Poté do labelu začali přicházet noví interpreti, z nichž se staly známé hvězdy nebo si svojí popularitu stále ještě nabíraly.

50 Cent do svého impéria začal nabírat staré školy, jako například Mobb Deep, M.O.P., a začal s ním spolupracovat také Mase.

Nyní se tento label stále a stále rozrůstá a kdo ví, jestli se jednou do hiphopové historie nezapíše jako ten vůbec největší a nejslavnější.

Žádné komentáře: